"De addin legt de link tussen Mentor Manager en MS Office"

De Addin

De Mentor Manager Addin is een invoegtoepassing voor Micrososft Word, Outlook en Excel. De addin biedt de link tussen de hoofdapplicatie en Microsoft Office via een extra menu dat in Word, Outlook en Excel verschijnt. Vanuit dat menu kunnen direct documenten worden beheerd die in Mentor Manager zijn opgeslagen. U vindt hier een beschrijving van de Mentor manager addin, met bijbehorende schermafdrukken.

Het menu in Word


De Mentor manager Addin is zichtbaar als menu tabblad op het lint in Word, Excel en Outlook. In Outlook is het lint pas zichtbaar wanneer u een emailbericht in een apart venster opent, door erop te dubbelklikken in bv uw postvak in. De beschikbare menu opties zijn niet overal hetzelfde, 'Nieuw van sjabloon' is bv alleen in Word beschikbaar, simpelweg omdat de sjablonenfunctionaliteit alleen voor Word beschikbaar is. In Outlook is enkel de optie 'Opslaan Als' beschikbaar, eenmaal opgeslagen emails kunnen niet meer worden bewerkt.

Nieuw (van sjabloon)

De menu optie nieuw opent een blanco nieuw document. De optie 'Nieuw van sjabloon' is alleen beschikbaar in Word en biedt dezelfde functionaliteit als de hoofdmenu optie 'Sjablonen' in mentor manager.

Openen


U kunt vanuit Word en Excel rechtstreeks een document openen dat in Mentor manager was opgeslagen. U zoekt het document dan ook terug door eerst de cliënt te selecteren, vervolgens de map waarin het document is opgeslagen en te slotte het document zelf.

Opslaan


In plaats van de normale 'Opslaan' functie van Word, gebruikt u opslaan uit het Mentor manager menu wanneer u een document wilt opslaan in Mentor manager. 'Opslaan' heeft 3 varianten die eigenlijk wel voor zichzelf spreken: 'Opslaan', 'Opslaan en afsluiten' en 'Opslaan als'. 'Opslaan als' is het hierboven getoonde formulier, het biedt weer de mogelijkheid het document in Mentor manager aan de geselecteerde cliënt te koppelen en in de geselecteerde map op te slaan.