"MMupdater zorgt voor vlekkeloze download en installatie van updates"

Downloads

Updates

Mentor Manager heeft een ingebouwd systeem om zichzelf te updaten. Tijdens de opstart ziet u het donkere scherm met het logo. Op dat scherm staat ook het versienummer van uw programmatuur. Wanneer er een nieuwere versie beschikbaar is dan zal Mentor Manager dat detecteren en achter het huidige versienummer melden dat er een nieuwe versie beschikbaar is.
Om die nieuwere versie te activeren, klikt u in het hoofdmenu op 'MM updates'. Daarna gaat eigenlijk alles vanzelf, maar ik zal toch even toelichten wat er dan gebeurt. Indien er een nieuwe versie beschikbaar is zal Mentor Manager eerst 'MMupdater' downloaden. Nadat die download klaar is, wordt MMupdater gestart en Mentor Manager zelf wordt afgesloten. MMupdater heeft administrator rechten nodig, dus er zal een Windows melding komen waarin u wordt gevraagd deze rechten te verstrekken. MMupdater controleert eerst of alle toepassingen waarin 'Mentor Manager Addin' wordt gebruikt (Word, Excel en Outlook), zijn afgesloten en gaat vervolgens de programmabestanden van Mentor Manager en van de Addin downloaden en vervangen op uw PC. Zodra MMupdater klaar is wordt hij vanzelf afgesloten en kunt u Mentor Manager weer starten.

Service Pack

Mocht er onverhoopt iets fout gaan tijdens deze procedure, of mocht u om een andere reden MMupdater niet willen gebruiken, dan kunt u de service pack gebruiken. in principe doet de service pack hetzelfde als de MMupdater, het verschil is dat de service pack wordt gedownload en daarna geen internet meer nodig heeft. Ook kan MMupdater enkel vanuit Mentor Manager zelf worden aangeroepen terwijl de service pack altijd kan worden uitgevoerd. Wanneer Mentor Manager dus niet meer werkt, dan kan de service pack uitkomst bieden.
U kunt de laatste service pack downloaden via deze link.

Standaard documenten

Mentor Manager wordt geleverd met een aantal standaard documenten. Deze documenten dienen vooral ter ondersteuning in de begripvorming omtrent het samenvoegen van de standaard documenten met Mentor manager data.